Krachtige alleskunner

Goedkoop in gebruik en gigantisch veel mogelijkheden met eenvoudige touchscreen bediening.

Print, copy & scan

U bent op zoek naar een alles-in-een kunner, laser- of Inkjetprinter, in de vorm van lease, verhuur of koop. Een goede printer is onmisbaar, maar wat is belangrijk bij de aanschaf? Veel vragen, maar ook veel antwoorden.

Betaalt u niet teveel voor uw printer of kopieerapparaat?

Weet u dat de aanschafprijs van een printer vaak het topje van de ijsberg is. Verreweg de grootste kosten zijn de printkosten. Goedkoop een leuke kleurenlaser kopen en dan schrikken van de prijs van nieuwe toners.
Waar let u op bij de aanschaf van een printer of kopieerapparaat:

  • Maximale printsnelheid?
  • Specificaties als resolutie, geheugen en papierbakken?
  • Aanschafprijs?
  • Gezondheid en lawaai?
  • Garantie en onderhoud?
  • Kosten van toners en drums, energieverbruik?

Uit de praktijk blijkt dat over met name het laatste vaak niet wordt nagedacht. Die mooi, goedkope laserprinter blijkt opeens toners nodig te hebben van 350 euro en gaan dan opeens maar 1500 pagina’s mee. En dan moeten er na een jaar opeens nieuwe drums in en wat is een fuserunit?

Achteraf dus een hoop vragen en onvoorziene kosten waardoor een afdruk al gauw 25 – 30 cent per pagina kost. Veel fabrikanten subsidiëren de verkoop van printers om vervolgens te verdienen aan de verbruiksmaterialen.

Laat ons adviseren!

 

Meet en controleer

Bijna ieder fabrikant levert software mee waarmee je kan zien hoeveel er afgedrukt wordt en door wie. Kleurenafdrukken zijn relatief veel duurder dan zwart-wit. Print liever eerst een zwart-wit testafdruk en controleer of die goed is.

Hou rekening met verbruikskosten

Niet de aanschafkosten maar de kosten voor toner en drum zijn bepalend voor de totaalkosten.

Stroomverbruik

Vaak staan printers en kopieerapparaten de hele dag aan, gebruik daarom de energiespaarstand en bespaar zo op printkosten.

Standaardiseer

Hoe meer soorten printers, hoe groter de verscheidenheid aan toners en andere onderdelen. Gebruik zoveel mogelijk dezelfde printers zodat u niet later met een overschot aan toners blijft zitten.

Overweeg een vaste prijs per pagina

Sommige fabrikanten bieden de mogelijkheid om een vaste prijs per afdruk af te spreken. Hierin is vaak alles inbegrepen en is het risico van kosten voor storingen en onderhoud voor de fabrikant.

Bespaar op uw print kosten!

We leggen u graag in een persoonlijk gesprek uit waar de besparing te behalen valt.